Am aflat de Toastmasters Internațional și beneficiile oferite de această organizație acum doi ani de la un prieten care este membru fondator într-unul din cluburile din România și pe care l-am cunoscut la Impact Marketing School.

După ce am aflat despre concept, am tot amânat să merg la o primă întâlnire ca să-mi fac o idee mai bună și a durat aproximativ un an de zile până am ajuns la prima întâlnire Toastmasters. După prima întâlnire, am mai fost la câteva, eram hotărât să mă înscriu, dar la un moment dat n-am mai putut să ajung la întâlnirile săptămânale și nu m-am mai dus așa că nu am devenit membru. Cel puțin n-am rămas cu banii dați degeaba. A mai trecut încă un an de la prima întâlnire și în viața mea a apărut din nou ocazia să vizitez un nou club Toastmasters, ce se potrivea perfect cu programul meu așa că am decis pe loc să mă înscriu.

Acest nou club este SIRIUS TOASTMASTERS și sunt foarte bucuros că am participat la prima ședință săptămânală demonstrativă a acestui club, că sunt membru fondator al lui și că fac parte din echipa de ofițeri a unui astfel de club.

În ultimele 6 luni de când sunt membru în SIRIUS TOASTMASTERS am observat la mulți invitați, o parte dintre ei chiar și amici sau prieteni, că sunt încântați de formatul și energia de la întâlnirile săptămânale, sunt interesați să se înscrie, dar din diverse motive amână această decizie.

Am fost și eu acolo, am amânat și eu, știu foarte bine ce înseamnă și cu ce vin la pachet aceste amânări. Poate știi și tu, vin cu regrete. Din experiența de membru de până acum nu pot să spun decât că regret că m-am înscris așa de târziu pentru că dacă o făceam mai devreme era o experiență și mai valoroasă atât pentru mine cât și pentru oamenii din jurul meu.
Care sunt cele mai frecvente motive pentru care se amână înscrierea într-un club Toastmasters?

Cea mai des întâlnită scuză: Nu am timp acum. Niciodată nu o să avem timp și de fiecare dată e nevoie să ne facem timp. Sunt sceptic că există scuza nu am timp, dar sunt convins că în realitate există motivul nu vreau să-mi fac timp acum. Deci este vorba de priorități și cred că pentru relații interumane de calitate fiecare dintre noi are nevoie de abilități de comunicare mult mai bune și exact cu îmbunătățirea acestor abilități se ocupă programul educațional deszvoltat de Toastmasters International.

O altă scuză: Nu cred că este pentru mine acum. Este posibil să nu fie, dar este la fel de posibil să te înșeli. De câte ori te-ai mai înșelat până acum? Eu recunosc că m-am înșelat de mai multe ori decât aș fi confortabil să recunosc în public. În viață merită să facem experimente și cred că înscrierea într-un club Toastmasters merită pentru că nu sunt prea multe de pierdut.

O altă scuză, de cele mai multe ori, ceva mai realistă: Nu am bani acum. Recunosc că o astfel de scuză este mai dificil de demontat. Dar dacă simți cu adevărat că Toastmasters este pentru tine și pentru moment nu-ți permiți să te înscrii există câteva soluții. În primul rând merită menționat faptul că un astfel de scenariu este un semnal de alarmă și un proverbial șut în fund sau imbold necesar în a face ajustările necesare în viața ta ce te pot pune în poziția de a nu mai ocoli astfel de oportunități de creștere personală din motive financiare. Prima soluție ar fi înscrierea în lunile august sau februarie când se plătesc doar două luni de cotizație către club și către Toastmasters. După două luni cine vrea cu adevărat să continue să fie membru va găsi și soluții financiare pentru a face asta. O a doua soluție nu implică o condiționare a înscrierii în anumite luni ale anului ci presupune selectarea clublui cu cele mai mici cotizații. Pentru cine caută cu atenție este posibil să aibă surpriza de a găsi cluburi la care nu se plătește cotizație de membru către club și se plătește doar cotizația către Toastmasters Internațional.

Scuza pentru care nu am nicio obiecție: Nu îmi place de voi. În acest caz e posibil ca nicio nouă să nu ne placă de tine și cum dragoste cu sila nu se poate, dacă tu nu ne vrei nici noi nu te vrem.
Sper că te-am convins să nu mai stai pe gânduri și să experimentezi ce înseamnă să fii membru într-un club Toastmasters din apropiere cât mai curând ca să nu regreți că ai amânat prea mult ceva ce ai observat și ai simțit încă de la început că-ți este util.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search