Rolul de Gramatician face parte din rolurile suport din timpul ședințelor Toastmasters, alături de Numărătorul de ă-uri , Cronometror  și Numărător de voturi  a căror activitate este coordonată de Evaluatorul general.

Asumarea rolului de Gramatician urmărește dezvoltarea vocabularului curent, prin construirea unor sintaxe logice și corecte din punct de vedere gramatical, respectiv prin folosirea cuvintelor din lexicului limbii române. Membrii care aleg să susțină acest rol își dezvoltă abilitățile de ascultate activăgândire analitică și de a oferi feedback constructiv într-un timp limitat.

Responsabilitatea Gramaticianului în timpul ședințelor Toastmasters este de a nota pentru fiecare vorbitor în parte creativitatea din exprimare în timpul susținerii discursurilor, dacă a folosit sintaxe incomplete, greșeli gramaticale sau de pronunțare pentru care aduce sugestii de corectare (ex.: ”Colegul care l-am văzut pe stradă…” are forma corectă: ”Colegul pe care l-am văzut pe stradă..”). De asemenea, propune Cuvântul săptămânii  în ton cu tema serii, care are ca obiectiv final dezvoltarea vocabularului tuturor participanților din ședință.

La finalul ședinței, Gramaticianul prezintă în fața publicului raportul său și anunță vorbitorii care au folosit corect Cuvântul săptămânii.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search