Rolul de Evaluator general reprezintă unul dintre rolurile cheie ale unei ședințe Toastmasters, întrucât este acordat persoanei care va evalua buna desfășurare a unei întâlniri, lucrând alături de Amfitrionul  serii.

Membrii care își asumă rolul de Evaluator general  își vor dezvolta abilitățile de gândire critică și analiticăorganizare și coordonare activități, de creare a unei echipe și de motivare a lucrului în echipă. Acesta coordonează o echipă formată din Evaluatorii de discursuri  și de rolurile suport: Gramatician , Numărător de ă-uri , Cronometror , Numărător de voturi .

Responsabilitatea unui Evaluator general în cadrul unei ședințe Toastmasters este una din cele mai importante în procesul de educație și dezvoltare ale abilităților de lider!

Rezultatul final al evaluatorului se reflectă printr-un feedback complet adus asupra activității desfășurate de către evaluatorii de discursuri și rolurile suport, fiind luate în considerare o serie de atribute:

  • nivelul de cunoaștere al responsabilităților membrilor echipei evaluate;
  • nivelul de acoperire al feedback-urilor oferite vorbitorilor din punct de vedere al complexității, structurii, precum și sugestii de îmbunătățire etc.;
  • analiza completă a detaliilor ce țin de buna desfășurare a ședințelor privind: prezența materialelor de suport, încadrarea în timp a activităților potrivit agendei de zi, organizarea ședinței, entuziasmul vorbitorilor, nivelul lor de pregătire;
  • construirea unei evaluări complete, prin care membrilor echipei suport să le fie apreciate calitățile curente, să li se ofere sugestii de îmbunătățire a livrării mesajului, respectiv să fie încurajați și motivați spre a-și dezvolta abilitățile de lideri (ex: Metoda sandwichMetoda 3,2,1).

Tehnicile de oferire a unei evaluări constructive sunt documentate de Toastmasters International în manual ”Evaluarea eficientă a unui discurs” ( 202 – Efective Speech Evaluation).

La finalul ședinței, Evaluatorul general anunță raportul cu feedback-ul său acordat evaluatorilor de discursuri și rolurilor suport: Gramatician, Numărător de ă-uri, Cronometror, Numărător de voturi.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search