Rolul de Evaluator de discurs își face prezența în cea de-a doua etapă a unei întâlniri TOASTMASTERS, la secțiunea ”Evaluări de discursuri pregătite” care își propune oferirea unui feedback constructiv, oral și scris, asupra prezentărilor susținute de vorbitori.

Persoanele care își asumă rolul de Evaluator de discurs își vor dezvolta abilitatea de ascultare activă, gândire critică și analitică, de oferire a unui feedback constructiv, respectiv vor propune soluții de îmbunătățire a calităților curente ale vorbitorilor.

Responsabilitatea unui Evaluator de discurs în cadrul unei ședințe Toastmasters este una din cele mai importante în procesul de educație și dezvoltare ale abilităților de orator! Rezultatul final al evaluatorului se reflectă printr-un feedback complet asupra discursurilor susținute de vorbitori, fiind luate în considerare o serie de atribute:

  • obiectivele ce trebuie atinse de vorbitor în funcție de proiectul pentru care urmează să susțină un discurs pregătit;
  • analiza complexă a discursului vorbitorului într-un timp limitat prin delimitarea punctelor forte, respectiv a celor care necesită mai multă atenție;
  • analiza evoluției vorbitorului;
  • construirea unei evaluări complete, prin care vorbitorului să îi fie apreciate calitățile curente, să i se ofere sugestii de îmbunătățire a livrării mesajului, respectiv să fie încurajat și motivat spre a-și dezvolta abilitățile de orator (ex: Metoda sandwichMetoda 3,2,1).

Asemănător vorbitorilor care pregătesc prezentări de susținut în fața publicului, Evaluatorul de discurs primește un feedback constructiv din partea Evaluatorului general  pentru feedback-ul oferit proiectului pentru care este alocat din manualul de comunicare Toastmasters International.

Tehnicile de oferire a unei evaluări constructive sunt documentate de Toastmasters International în manual ”Evaluarea eficientă a unui discurs” ( 202 – Efective Speech Evaluation).

La finalul ședinței, în urma voturilor primite din public, se desemnează Cel mai bun evaluator al serii, titlul fiind înmânat de către Numărătorul de voturi  și de către Amfitrion.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search