POVESTEA SIRIUS TOASTMASTERS

Mai în glumă, mai în serios, pe data de 1 aprilie a lui 2015, în comunitatea Toastmasters România a răsărit o adevărată stea – clubul SIRIUS TOASTMASTERS. Scopul acestei apariții era bine definit de la început: acela de a ajuta oamenii să strălucească ca lideri, ca vorbitori în public, dar mai ales ca indivizi activi în comunitatea din care fac parte.

Cum?

Prin a crea cel mai prietenos și profesionist mediu în care oamenii să se simtă liberi să greșească și să învețe, după care să greșească din nou pentru a învăța altceva. Să se cunoască pe ei înșiși prin a le vorbi celorlalți. Fără profesori, fără traineri și fără persoane atotștiutoare, SIRIUS TOASTMASTERS lasă planificarea, pregătirea, exersarea și propria experiență să fie îndrumătorii de bază.

Unde?

Steaua SIRIUS TOASTMASTERS apare săptămână de săptămână, în fiecare miercuri seară, pe Strada Constantin Budișeanu nr 28, sector 1, București, pentru a dărui și primi cunoștințe, emoții, informații și multe zâmbete tuturor membrilor, dar și fiecărui invitat care vine să o cunoască.

Apropo, hai mai bine să ne cunoaștem! În perioada aceasta, plină de provocări este cu atât mai ușor pentru că o poți face live, online de oriunde ai conexiune stabilă la internet.

Noi considerăm că în fiecare om există o stea, iar SIRIUS doar te ajută să o descoperi și să o lași să strălucească!

De ce?

Pentru că este vorba despre OAMENI:

  • oameni care sunt călăuziți de aceleași valori, de aceeași energie;
  • oameni care cresc prin a-i ajuta pe alții să crească;
  • oameni care caută să se schimbe pe ei, înainte de a schimba lumea;
  • oameni care nu se iau prea în serios;
  • oameni care învață leadership-ul nu din cărți, ci fie din propriile greșeli fie din cele observate, într-un cuvânt: OAMENI!

TOASTMASTERS INTERNATIONAL

Toastmasters International este o organizație non-profit, lider mondial în crearea unui mediu prietenos în care membrii au oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și leadership.

Primul club Toastmasters a fost fondat de către Ralph C. Smedley pe data de 22 octombrie 1924, în Santa Ana din California. Până în prezent, Toastmasters Internațional numără peste 358,000 membri activi ce fac parte din cele 16,400 de cluburi din 141 de țări din întreaga lume.

Cluburile Toastmasters adoptă ca principiu educativ învățarea prin practică derulată continuu, prin care fiecare membru se poate dezvolta în funcție de necesitățile proprii. Programul Toastmasters permite dezvoltarea membrilor prin 11 căi educaționale ce dezvoltă peste 302 abilități dintre cele mai diverse de la structura unui discurs, la scrierea lui. De la oferirea de feedback într-un mod asertiv la recunoașterea diferențelor dintre auzit și ascultare activă. De la mentorare la coaching. Totul este gândit pentru a oferi oportunitatea de a practica într-un mediu prietenos și profesionist arta vorbitului în public, respectiv de a dezvolta practic abilitățile de lider prin asumarea a diverse roluri în club.

Prin susținerea cu regularitate a discursurilor, prin furnizarea și obținerea de feedback constructiv, coordonarea de echipe, respectiv prin îndrumarea celorlalți în atingerea obiectivelor lor finale, liderii se dezvoltă. Membrii cluburilor învață cum să își povestească experiențele, cum să asculte activ și cum să răspundă provocărilor. Învață cum să planifice activități, să le monitorizeze desfășurarea sau să le delege, astfel devenind lideri mai buni prin arta vorbirii.

Programul educațional Toastmasters International este fundamentat de parcurgerea căilor educaționale alese (una sau mai multe) prin susținere de discursuri, implicare și organizare de evenimente, aplicarea pentru poziții de management dincolo de club în urma cărora aceștia obțin titluri recunoscute la nivel mondial, ajungând în cele din urmă să dețină cel mai înalt titlu acela de Distinguished Toastmaster (DTM).

În România, primul club Toastmasters a fost înființat în Timișoara în anul 2008. În scurt timp au fost fondate alte 19 cluburi în București, Brașov, Cluj, Oradea, Iași, Satu-Mare, Suceava, Brăila, Arad, Botoșani și Constanța. La acest moment în România și Republica Moldova exista 25 de cluburi active.

Începând cu 1 iulie 2014, Toastmasters România a fost acceptată în structura de organizare europeană a Toastmasters, intrând în Districtul 110 al acestei zone, formând Divizia D din Districtul 110 Toastmasters.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search