Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home3/r70483weis/siriustoastmasters.org/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854
De ce se aplaudă în Toastmasters – Sirius Toastmasters

Experiențele în Toastmasters sunt pline de energie pozitivă și optimism într-un mediu prietenos și profesionist de învățare. Cele peste 15.400 de cluburi Toastmasters din întreaga lume își manifestă entuziasmul prin aplauze de-a lungul întâlnirilor. Însă, câteodată, aplauzele pot fi copleșitoare, cel puțin pentru invitații care ajung pentru prima dată la ședințele Toastmasters.

Dintr-un articol recent publicat aici, am aflat care este istoria aplauzelor și care este rolul lor în diverse contexte sociale. Această reacție instinctivă este o parte importantă a ceea ce înseamnă Toastmasters, întrucât punctează o serie de caracteristici:

  • Încurajarea. Emoțiile sunt inevitabile în momentul în care un vorbitor urcă pe scenă pentru a susține un discurs. Prin aplauze, persoanele din public încurajează vorbitorul să-și înceapă prezentarea, oferă parte din energia proprie care să îi dea acestuia curajul necesar și încrederea în sine pentru a rosti primele cuvinte.

  • Aprecierea. La sfârșitul unui discurs, auditoriul își manifestă aprecierea contribuției vorbitorului și a formei de livrare a mesajului prin aplauze.

 

  • Recunoștința. Atunci când publicul primește mesajul trimis de vorbitor prin discursul său, când îl integrează prin propriile filtre și îi dă valoare, va transmite recunoștința sa prin aplauze. La final, calitatea mesajului este proiectată prin intensitatea aplauzelor.

  • Confirmare. Prin aplauzele primite, vorbitorii de pe scenă primesc confirmarea faptului că ceea ce au făcut a fost bine primit de către public.

Din punct de vedere organizatoric, aplauzele sunt privite și ca tranziții de la o etapă la alta în cadrul unei ședințe Toastmasters, prin care publicul arată că este pregătit și are încredere în ceea ce urmează să primească.

Pe final, este important să înțelegem că aplauzele nu reprezintă o acțiune obligatorie și în niciun caz un act de nebunie în ședințele Toastmasters! Acestea pot fi privite ca formă de empatizare și motivație față de vorbitori și de creștere a energiei pozitive în sală.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search