Rolul de Cronometror  face parte din rolurile suport din timpul ședințelor Toastmasters, alături de Gramatician , Numărător de ă-uri , Numărător de voturi  a căror activitate este coordonată de Evaluatorul general.

Abilitățile de administrare a timpului sunt de neprețuit pentru un lider. Membri care aleg să susțină rolul de Cronometror își vor dezvolta abilitatea de gestionare a timpului, prin observarea timpului de livrare a prezentărilor vorbitorilor ce susțin discursuri în fața publicului.

Responsabilitatea Cronometrorului în timpul ședințelor Toastmasters este de a monitoriza dacă sunt respectate orele de început și sfârșit ale ședinței și ale pauzei, potrivit agendei, respectiv dacă toți vorbitorii se încadrează cu susținerea discursurilor în timpul alocat. Acesta va explica regulile de măsurare a timpului folosindu-se de semnalizator pentru informarea vorbitorilor cu privire la timpul scurs din momentul începerii prezentărilor. De exemplu, pentru un vorbitor care are la dispoziție 5-7 minute pentru a livra un discurs pregătit, Cronometrorul va ridica semnalizatorul de culoare verde la 5 minute, pe cel galben la 6 minute, pe cel roșu la 7 minute, moment din care vorbitorul este înștiințat că mai are la dispoziție cel mult 30 secunde pentru a finaliza discursul.

La finalul ședinței, Cronometrorul prezintă în fața publicului raportul său și aduce vorbitorilor sugestii de organizare a timpului.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search