Rolul de Numărător de ă-uri  face parte din rolurile suport din timpul ședințelor Toastmasters, alături de Gramatician , Cronometror  și Numărător de voturi  a căror activitate este coordonată de Evaluatorul general.

Membrii care aleg să susțină rolul de Numărător de ă-uri vor analiza mijloacele de livrare a unui mesaj cursiv, prin dezvoltarea caracteristicilor de observare și ascultate activă.

Responsabilitatea Numărător de ă-uri în timpul ședințelor Toastmasters este de a nota pentru fiecare vorbitor în parte cuvintele repetate, ticurile verbale, prelungirile de cuvinte, sunetele nearticulate, eventualele probleme de dicție, cuvintele ”cârjă” folosite nejustificat în contextul mesajului transmis (ex.: ”deci”, ”așa”, ”bun”, ”ei, bine”, ”ah”, ”hmm”, ”err” etc.). De asemenea, plescăiturile fac parte din sunetele pe care un Numărător de ă-uri le poate surprinde.

La finalul ședinței, Numărător de ă-uri prezintă în fața publicului raportul său și aduce sugestii de îmbunătățire a acestor deficiențe de vorbire cauzate de emoțiile naturale ale vorbitorului în timpul susținerii de prezentări în fața unei audiențe.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search