POVESTEA SIRIUS TOASTMASTERS

Mai în glumă, mai în serios, pe data de 1 aprilie a lui 2015, în comunitatea Toastmasters România a răsărit o adevărată stea – clubul SIRIUS TOASTMASTERS. Scopul acestei apariții era bine definit de la început: acela de-a ajuta oamenii să strălucească ca lideri, ca vorbitori în public, dar mai ales ca indivizi activi în comunitatea din care fac parte.

Cum?

Prin a crea cel mai prietenos și profesionist mediu în care oamenii să se simtă liberi să greșească și să învețe, după care să greșească din nou pentru a învăța altceva. Să se cunoască pe ei înșiși prin a le vorbi celorlalți. Fără profesori, fără traineri și fără persoane atotștiutoare, SIRIUS TOASTMASTERS lasă planificarea, pregătirea, exersarea și propria experiență să fie îndrumătorii de bază.

Unde?

Steaua SIRIUS TOASTMASTERS apare săptămână de săptămână, în fiecare miercuri seară, pe Strada Siriului  Nr. 22-26, pentru a dărui cunoștințe, emoții, informații și multe zâmbete tuturor membrilor, dar și fiecărui invitat care vine să o cunoască.

Apropo, hai mai bine să ne cunoaștem!

Mai ales că, în fiecare om există o stea, iar SIRIUS doar te ajută să o descoperi și să o lași să strălucească!

De ce ?

Pentru că e vorba despre OAMENI:

  • oameni care sunt călăuziți de aceleași valori, de aceeași energie;
  • oameni care cresc prin a-i ajuta pe alții să crească;
  • oameni care caută să se schimbe pe ei, înainte de a schimba lumea;
  • oameni care nu se iau prea în serios;
  • oameni care învață leadership-ul nu din cărți, dar din propriile greșeli ori din cele observate, într-un cuvânt: OAMENI!

TOASTMASTERS INTERNATIONAL

Toastmasters International este o organizație non-profit, lider mondial în crearea unui mediu prietenos în care membrii au oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile de comunicare și leadership.

Primul club Toastmasters a fost fondat de către Ralph C. Smedley pe data de 22 octombrie 1924, în Santa Ana din California. Până în prezent, Toastmasters Internațional numără peste 332,000 membri activi ce fac parte din cele 15,400 de cluburi din 135 de țări din întreaga lume.

Cluburile Toastmasters adoptă ca principiu educativ învățarea prin practică derulată continuu, prin care fiecare membru se poate dezvolta în funcție de necesitățile proprii. Programul Toastmasters permite dezvoltarea membrilor pe două arii diferite, Comunicare și Leadership, în care există oportunitatea de a practica într-un mediu prietenos și profesionist arta vorbitului în public, respectiv de a dezvolta abilitățile de lider prin asumarea a diverse roluri în club.

Prin susținerea cu regularitate a discursurilor, prin furnizarea și obținerea de feedback constructiv, coordonarea de echipe, respectiv prin îndrumarea celorlalți în atingerea obiectivelor lor finale, liderii se dezvoltă. Membrii cluburilor învață cum să își povestească experiențele, cum să asculte activ și cum să răspundă provocărilor. Învață cum să planifice activități, să le monitorizeze desfășurarea sau să le delege, astfel devenind lideri mai buni prin arta vorbirii.

Programul educațional Toastmasters International este fundamentat de parcurgerea a două manuale de bază ”Comunicare Competentă” și ”Leadership Competent”, urmate de alte cincisprezece manuale dedicate membrilor avansați, în urma cărora aceștia obțin titluri recunoscute la nivel mondial, ajungând în cele din urmă să dețină cel mai înalt titlu de Distinguished Toastmaster (DTM).

Manualul de ”Comunicare Competentă” cuprinde zece proiecte care implică livrarea unui discurs în public în baza unor obiective a căror grad de dificultate crește în timp. Manualele dedicate vorbitorilor avansați permit livrarea a câte cinci discursuri, fiecare manual axându-se pe zone specifice de prezentare (“Relații publice”, “Discursuri pentru ocazii speciale”, “Discursuri de amuzament”, “Discursuri de informare”, “Discursuri de leader”, “Discursuri de management”, “Oratorul profesionist”, “Discursuri de Persuasiune”, “Prezentări tehnice”, “Comunicare în televiziune”, “Povestiri”, “Citire interpretativă”, “Comunicare interpersonală și “Discursuri umoristice”)

Manualul de ”Leadership Competent” cuprinde zece proiecte care pot fi acoperite prin asumarea de diverse roluri în cadrul întâlnirilor săptămânale sau prin participarea și/sau organizarea de concursuri la nivelul clubului, campanii de creștere a numărului de membri etc. După finalizarea obiectivelor acestui manual, membrii pot avansa către nivelurile de lideri avansați prin asumarea de roluri de ofițeri ai clubului din care fac parte, prin fondarea de cluburi noi etc.

În România, primul club Toastmasters a fost înființat în Timișoara în anul 2008. În scurt timp au fost fondate alte 19 cluburi în București, Brașov, Cluj, Oradea, Iași, Satu-Mare, Suceava, Brăila, Arad, Botoșani și Constanța.

Începând cu 1 iulie 2014, Toastmasters România a fost acceptată în structura de organizare europeană a Toastmasters, intrând în Districtul 95 al acestei zone, formând Divizia H din Districtul 95 Toastmasters.

Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Start typing and press Enter to search